Merlijn2023-04-11T00:28:52+02:00

Wie is Merlijn?

Merlijn is internationaal bekend om zijn zachtaardigheid en zijn energieke, krachtige en levensveranderende facilitering. Zijn 15 jaar aan professionele ervaring raakt veel gebieden: dans, beweging, stem, muziek, stretching, het pragmatisch bewustzijn en welbevinden van Mind, Body en Spirit.

Merlijn gebruikt zijn hele wezen, lichaam en dans- en bewegingsachtergrond om mensen uit te nodigen naar hun eigen grootsheid. Zijn lichtheid, humor, praktische en magische benadering heeft vele levens veranderd en hij heeft veel mensen geïnspireerd naar meer toelating en vriendelijkheid met hun lichamen. Voor dit laatste is hij meer dan dankbaar.

Als professioneel danser en zanger verscheen Merlijn in veel dans- en musical shows in Europa, onder meer in Cats, Chicago, La Cage Aux Folles, West Side Story and Wicked. Vaak voerde hij ook de supervisie in deze producties uit.

Na zijn afstuderen aan Codarts, Rotterdamse Dans-Academie ontving hij de prestigieuze Fulbright Scholarship Award. Hij is geschoold door The Alvin Ailey School, Jacob’s Pillow, Broadway Dance Centre en door veel professionele Theater- en Dansscholen.

Merlijn spreekt, faciliteert trainingen, groeps- en privé sessies gericht op bewustzijn, energie management en empowerment van het individu.

foto: annemieke van der togt

Merlijn over zichzelf

“Door veelzijdige werkzaamheden en persoonlijke ontwikkeling heb ik met veel methodes voor fysieke en psychologische ondersteuning en verandering kennis gemaakt.

In het theater ben ik werkzaam geweest als allround uitvoerend artiest en supervisor. Ook heb ik als coach en docent -toekomstig- artiesten en collegae begeleid, op artistiek en persoonlijk vlak.

Sinds 2011 heb ik een geheel nieuw spectrum van mogelijkheden aangeboord.
Meerdere psychologische uitdagingen zoals traumaverwerking, verslaving, stress en burn-out hebben zich inmiddels tot mijn specialisme ontwikkeld.

Op lichamelijk vlak, heb ik me in grote mate toegelegd op de behandeling van pijn en trauma in het lichaam en het herstel van -dans- en sport- blessures.
Het lichaam is fenomenaal, zelfstandig functionerend én levendig op zich.
Mijn interesse voor het menselijk lichaam heeft zich doorlopend verder ontwikkeld en verbreed.

In mijn visie, is elk lichaam en elke psyche anders, is er geen algemene rechte lijn in wat juist of onjuist is.
Ik voorzie mensen graag van een gezonde wederopbouw die lichaam en geest ondersteunt, met een aanpak die werkt voor de persoon in kwestie.

Inmiddels heb ik al met veel mensen mogen werken die meer mogelijkheden kiezen.
Waar ik mensen toe in staat wil stellen is om vanuit eigen kracht te functioneren en te zijn, zodat een ieder zelf de teugels in handen heeft en van het leven kan genieten. Een ánder functioneren met veel meer gemak, harmonie en eenheid, in plaats van ongemak en beperkingen.
Verandering bewerkstelligen die werkelijk werkt.”

Missie, Visie & Methode

Missie

Mensen inspireren om hun eigen talenten en gaven te erkennen, herkennen en gebruiken, zodat ze vanuit hun eigen kracht verder kunnen ontwikkelen, helen en een magischer bestaan kunnen creëren.

Visie

Ware Magie komt kijken als je het leven en bestaan gaat zien als voortdurende creatie…
Wat creëer jij? Onbewust keer op keer hetzelfde? Of bewust iets anders?

Als jij welwillend bent te erkennen dat alles in jouw leven jouw eigen keuze en creatie is, ben jij in staat om alles te veranderen. Jouw visie creëert jouw realiteit, niet andersom.

Elk oordeel, besluit, leugen of ‘waarheid’ die je ooit ergens, bewust of onbewust, aangenomen of waar gemaakt hebt, heeft zijn weerslag op jouw leven, jouw lichaam én in jouw toekomst.

Een ding voor mij staat als een paal boven water: er is niks mis met jou óf met jouw lichaam. Er is nooit iets mis met jou geweest en er zal nooit iets mis met jou zijn. Oordeel is de voornaamste leugen van deze realiteit die ons ervan weerhoudt om onze eigen grootheid te erkennen en onszelf te zijn.

Verandering vanuit mogelijkheden, niet vanuit oordeel. Als er iets niet voor je werkt, dan kun je dat veranderen.
Hoe wordt het beter dan dat?

Ik doe geen Magie op jou. Dat draagt niets bij aan jouw bewustzijn en zelfversterking.
 Mijn doelstelling is empowerment en inspiratie. Mensen versterken in hun eigenheid, potentieel en bewustzijn. We creëren samen de Magie, zodat jij het kunt Zijn en dat verder kunt ontplooien.

Alles is inclusief in de eenheid die jij bent.

Wat is de kracht in alles wat je doet, kiest en bent…?

Zo cool deze 4 dagen! Dankjewel lieve Merlijn en Renée voor deze fantastische dagen. Ik zit nog na te gloeien. Zoveel geleerd, zoveel gecleard, zo goed verzorgd, zo’n ontzettend fijne groep. Thanx allemaal

Jose

Foundation met Merlijn Wolsink is fantastisch! Ik ben nog aan het nagenieten van alle opnames. En wat een verandering, mogelijkheden en ruimte! En energie… Zo dankbaar!

Anitha

Mind blowing Pixie stuff! Merlijn Wolsink, thank you for being you!

Saskia
LEES HIER WAT ANDEREN ZEGGEN OVER MERLIJN

Titel

Ga naar de bovenkant