Elke dag is een nieuw avontuur.

Het klinkt cliché en het is echt zo, als je kiest om het zo te zien…

Voor mij begon de keuze om het leven te zien als een avontuur – doorlopende creatie op elke moment – pas echt toen ik drie jaar geleden met twee ingezakte longen in het ziekenhuis lag en mezelf ‘even’ helemaal over moest geven.

Elke seconde was spannend. “Wat een bijzonder avontuur” waren de woorden die mijn moeder en ik kozen, in plaats van bijvoorbeeld “wat verschikkelijk”. Elke keer glimlachten we toch weer door de intense momenten heen.

Ik voelde me – soort van – weggerukt uit mijn business waar ik zo aan toegewijd was en nog steeds ben. Uit mijn eigen business: ‘het veranderen van mijn eigen leven’.

De nadruk lag nog op veranderen en minder op creëren. De telefoon ging nog volop met veel berichten van mensen die om hulp of advies vroegen of omdat ze me wilde spreken.

Mijn ongeloof, over dat ik nu degene was die geholpen werd, deed pijn en toch gaf het me kracht omdat ik helder genoeg de keuzes kon maken.

Het medisch team van bijna 14 man stond om mijn bed heen en stelde zo’n 12 mogelijkheden voor, waarvan de meest extreme keuze mogelijkheid was: in coma gebracht worden en door externe longen beademd worden totdat mijn longen zich weer hersteld zouden hebben. Dat was een van de keuzes, ook gebaseerd op alle mogelijke scenario’s waarop geanticipeerd werd.

Ik hoorde het allemaal aan voor wat het was. Ik sloot mijn ogen en dacht…

“Wow… wat een interessant avontuur… wat een bijzondere creatie dat ik hier nu ben… wat is er nog meer mogelijk…?”

Ik voelde elk moment mijn lijf nog steeds leven… ik wist dat mijn lijf het zou overleven en dat ik er sterker uit zou komen en dat ik zou blijven leven.

De coma was niet nodig: mijn lijf was sterk genoeg en ik was ‘nog te’ aanwezig.

’s Avonds mijmerde ik gewoon door… omgeven door slangen en piepende apparaten kon ik nog niet zien wat mijn leven zou zijn. Wat ik wel kon doen was de energie initiëren en op gang brengen…

“Hoe kan dit beter uitwerken dan dat ik ooit voor mogelijk hield?”

“Wat is hier goed aan dat ik nog niet kan zien…?”

“Wat is de energie die ik als mijn leven wil hebben…?”

“Welke energie, ruimte en bewustzijn kan ik ZIJN…?”

“Kijk eens! Je hebt een mazzeltje :)” zei mijn moeder opgewekt toen ze haar tas naast mijn bed neerzette. Ik kreeg ruim €2500,- euro terug van de belasting dienst.

Ik moest lachen. Ik wist het. Het moment voelde net als de vragen die ik eerder gesteld had, om de energie te zijn die me weer verder zou helpen. Ik kies te leven en ik hoef me niet eens zorgen te maken over geld. Er wordt voor mij en voor mijn leven gezorgd.

Nu, drie jaar later, zit ik op een terras in Hamburg met een kleurige cocktail en heb net aan paar dagen doorgebracht in een luxe spa resort in Duitsland. Voor mijn business wordt niet alleen door mij gezorgd, ook door mijn fantastische team. Ook ben ik niet alleen op reis dit keer, dat is ook vrij nieuw voor mij.

Ik ben dankbaar en geniet weer meer van de ‘normale’ dingen in het leven die helemaal niet zo normaal meer leken. Gewoon even spontaan een week weg… het paste het nu net tussen mijn events en bezigheden in.

En man oh man, mijn ‘vakantie’ is ook afwisselend intens genieten en minder genieten. Even mijn business ‘loslaten’ is best een dingetje… Mijn leven is mijn business en dan kan ik met zoveel mogelijkheden nog steeds wel eens in over de kop slaan…

En dat is ok ?

Het avontuur gaat verder.

De chaos in mij blijft de grond en energie van mijn leven veranderen en vindt steeds opnieuw weer zijn weg…

“Wat kies ik nu?”

Deze simpele quote van Gary Douglas somde het op voor mij:

“When you have joy, awareness increases. When you have sadness, it decreases, because sadness is the source for conclusion, joy is the source for possibility”

Vrij vertaald:

“Wanneer je vreugde hebt bent, neemt jouw gewaar zijn toe. Wanneer je droevig bent neemt jouw gewaar zijn af omdat droefheid ontstaat vanuit conclusie en vreugde ontstaat vanuit mogelijkheden”

De keuze voor vreugde… zelfs wanneer je denkt dat dit je niet lukt…

Wat kies jij vandaag…?

Merlijn