Wat is totale vrijheid…?” 

Wat is vrijheid voor jou…?

Toen de conversatie over ‘vrijheid’ of ‘geen vrijheid’ weer opwelde vorig jaar, vroeg ik me wederom af: “Wat bedoelt men eigenlijk als men zo hard ‘vrijheid’ roept? Waar vechten de meeste mensen voor of tegen en waar zijn ze bezorgd over…?”

Ik snapte het, zeker met de instelling van alle macht en controle systemen…

Toch had het een ‘vreemde’ energie… en het liet me er eens dieper en verder naar kijken…


Wat is vrijheid voor mij…?

Zekerheid..? Veiligheid..? Of totale keuze op elke moment van elke dag met elke situatie…?

“Vraagt men om ware vrijheid? Of de illusie van ‘vrijheid’?”

Mijn oog viel toen weer op het boek 10 Keys to Total Freedom waar ik nu een serie toffe gesprekken over voer…

Vrijheid bleek voor mij geen eindstation, conclusie, of vastigheid te zijn… of de heilige graal van ‘een antwoord’ op ‘het probleem’ of onrecht te zijn…

“als we met z’n allen nou…”

nee.

Wanneer je vrijheid zoekt in anderen, in de wereld om je heen of probeert te begrijpen ‘waarom het er niet is’, kan je lang blijven zoeken… Het leidt af van wat je zelf werkelijk kan kiezen.

Vrijheid houdt voor mij in dat ik WEET dat ik altijd keuze heb in elke situatie, al is het ‘nieuw’, ‘anders’ of iets wat verschijnt in de evolutie.

Totale keuze, met ALLES. Of ik er nou wél of geen zin in heb.

Als we zo geleerd zijn om het ‘goed te doen’, de regels te volgen óf vanuit onszelf tegen regels te rebelleren en strijden; wie geeft zichzelf op ELK moment ALLE mogelijke keuzes…?

De mogelijkheid van KEUZE, los van goed of fout…?

Na jaren van het vechten met die ‘oordeel-realiteit’ over mijzelf, deze wereld, ‘business’, ‘mensen’ de ‘ziekte’ in mijn lichaam, eigenlijk alle onderdelen van het leven… was ik het zat.

Ik koos iets anders.
Ik stopte met oordelen.

Gewoon STOP.

Ik KOOS anders.

Ik stopte met oordelen, over mijn lichaam, over de ‘ziekte’, over alles wat er gebeurt en ontstaan was op al die vlakken.

Elke keer als ik weer iets tegen kwam:
STOP, stop, stop…

Ik stopte gewoon. Dat was een keuze die mij meer heeft gegeven dan dat ik toen kon bedenken…

Eerst was het vreemd. Het voelde leeg, zelfs als een soort rouw proces, van iets missen dat er niet meer is waar ik zo gewend aan was geraakt en waar ik ook mijn identiteit aan verleend had.

Toen ging ik merken wat er ontstond, wat er veranderde met het niet oordelen, hoe ik me ‘voelde’, de ruimte en opluchting die het me gaf. Het hoefde ook niet meer én ik moest er aan wennen.

Ik merkte dat veel van de dagelijkse zaken lichter werden, gewoon door de dag heen. Ik merkte dat de zwaarte, de ‘bedrukking’, ‘beperkingen’ en ‘problemen’, die ik op veel vlakken tegen kwam, écht waren ontstaan of ontstonden vanuit mijn eigen – meestal onbewuste – kijk erop.

IK had het echt gemaakt. Vaak onwetend of zonder dat ik het besefte. Onbewust.

Zo gewend – je zou bijna zeggen verslaafd – was ik geraakt aan de rationale en energetische controle, coping-mechanismes en programmering die een afhankelijkheid, slachtofferschap of niet-autonome houding in stand hielden. Zó gewend dat ik er bijna niet zonder leek te kunnen leven…

Het ging zachtjes afbrokkelen. Stap voor stap, keuze na keuze… het laten gaan van oordeel, betekenis en definitie in elk moment.

Dit keer écht het uitpakken van elk moment, voorbij aan het concept en weten dat het mogelijk is.

Het was bevrijdend om te merken dat ik dat dus zelf in handen heb.

Altijd.

Ik besefte ook dat niemand anders dit voor mij kon of zal gaan doen. En dat het commitment vergt van mijzelf, met 100% bewustzijn van de polaire realiteit om mij heen.

Vrij Heid…?

Had ik daarvoor eerder ‘de tools’? Ik had wel ‘tools’… om weg te tappen waar ik mee zat, om een terugkerend patroon aan te pakken… echter, ik ging er vanuit – net zoals de ‘professionals’ om mij heen – dat dát patroon, díe gedachte, dát gevoel, díe emotie ‘van mij’ waren, en dat het aan mij was om het ‘op te lossen’.

Waar lag, dat het alsnóg bleef verschijnen, dan aan..? Aan mijn instemming ermee, mijn reactie er op, het oordeel dat er op lag en de opbouw daarvan. Het hele ‘kaartenhuis’ waar ik mezelf zolang mee had geïdentificeerd, zonder dat ik het door had.

Zo simpel was het. Zo hield ik het blijkbaar in stand. En zo werd het ook inzichtelijk, hoe ik het kon veranderen: eerst cognitief – zodat ik het ook snapte – daarna energetisch, zodat ik het ‘onbeheersbare gevoel’ van verandering door kon laten glijden zonder het te stoppen of te willen beheersen.

Ik skipte eerder er alleen vaak overheen! Over het moment van de verandering zélf, die juist ontstond op het moment dat ik het vaak weer wilde fixen, weg wilde duwen of volop ‘hakken in het zand’ controle ging inzette om het te stoppen.

Wat volgde: het besef. Kiezen om er aanwezig mee te zijn, te relaxen in het moment en daar echt even de tijd voor te nemen zodat het kan shiften én veranderen… Ik merkte ook hoe sterk dat is en doorwerkt. Én dat, buiten dat ik er zelf sneller doorheen shift, iedereen waar ik mee in contact kom en ben daar op meelift.

Als ik zelf maar niet boven op de verandering ga zitten als deze plaats vind. 😉

Dankbaar ben ik voor de Access Consciousness Tools en wat ze mogelijk blijven maken voor mij, voor anderen en voor de wereld.

Het is een doorlopende Evolutie.

Alles is verbonden.

Een keuze die je voor jezelf maakt werkt energetisch door op zeker 350.000 anderen…

“Wow… als dat de kracht van mijn keuze is, wat wil ik dan kiezen?
Hoe wil ik dan leven…? Wat wil ik dan beschikbaar maken…?”

Ik ben een serie super gave gesprekken gestart met co-facilitator en vriendin Daniëlle Lous:

10 Gesprekken naar totale vrijheid’ waarin we de ’10 Sleutels naar Totale Vrijheid’ bespreken, van het boek dat ik eerder aanhaalde.

Je kan er hier meer over lezen, de eerste aflevering bekijken en jezelf aanmelden als je LIVE op de volgende zoom erbij wilt zijn.


Als alles evolutie is… 

Wat zijn jouw vragen, verlangens en wensen voor de toekomst waar jij kracht bij wilt zetten?
Waar kan JIJ jouw oneindige wezen, oneindige mogelijkheden en oneindige keuze toelaten te evolueren?

Komende maandag geef ik een ‘EVOLUTIE’ Relax, Ontvang en Empower Sessie.

Ben jij erbij en klaar om de evolutie die jij bent te omarmen..?


Vredevol ontvangen en tegelijkertijd jouw keuzekracht bevrijden is mogelijk. 

Wil jij ook het functioneren van jouw hoofd, hersenen en lichaam bevrijden van wat het ‘niet vrij’ maakt…? 

‘Get your Bars run’? Laat jouw Bars doen?

Met Access Bars kan je de lading en terugkomende verhalen van binnenuit oplossen, zonder daar überhaupt iets over te hoeven zeggen…

Op vrijdag 11 Februari hebben we een Access Bars uitwisseling in Scheveningen. Als je een Access Bars Class hebt gedaan kan je jezelf hier aanmelden en mee doen!

Heb jij Access Bars nog niet in de vingers en wil je het graag leren geven en ontvangen?

Zaterdag 12 Februari weer een Access Bars Class in Scheveningen.

Je bent welkom voor meer vrijheid op alle vlakken.

Wat kies jij om de toekomst te creëren…?


#BewustzijnIsCool