Haal jij mensen en situaties naar je toe om ‘beter’ te maken?
Blijf je wel eens hangen in andermans energie…?
Kan je fysiek of emotioneel last hebben van wat je merkt in de wereld om je heen…?
Kan je de pijn van anderen ‘voelen’?
Maak jij jezelf wel eens zorgen over anderen?
Kan je het niet uitstaan als anderen in onwaarheden spreken?

En… zou je het het liefste… verbeteren…? Of veranderen?

– of je het nou door hebt of niet…

Welke krachten heb jij…? 🙂

✨

Heel mijn leven lang had ik allerhande vreemde klachten. Psychologisch en fysiek was het vaak een struggle om te functioneren en om er ĂĽberhaupt te zijn, omdat er altijd wat ‘aan de hand’ was.

Depressie, pijn, vage klachten waar medici geen antwoord of oplossing voor hadden, enzovoorts…

Toen ik in aanraking kwam met Access Consciousness® werd mij hoe langer hoe duidelijker dat dit mijn eigen gaven waren die ik onbewust tegen mezelf gebruikte… Ik had er geen idee van!

Mijn lichaam en ik hebben de gave om pijn en ziekte van anderen over te nemen, te helen, ‘healen’ door het als het ware op te zuigen… *Sluuuuuurp!*
Ja, redelijk bizar. Ik heb er geen reden voor, ik kan het nou eenmaal.

Zoals je je wellicht voor kan stellen is het lang niet altijd even fijn om met andermans klachten rond te lopen. Het is zwaar, het neemt veel ruimte op in mijn eigen zijn en het creert ronduit vreemde dingen in mijn lichaam. En… het is niet van mij…

Misschien herken je het wel…? Dat je anderen ‘heelt’ waar je zelf bij staat? Ongeacht of je het nou wel of niet door hebt?

Of dat het lijkt dat je de hele wereld op je schouders draagt…?

✨

Ben jij een heler…?

Daar is dus niets mis mee… ik zie het als een talent. Echter als je het onbewust doet kan het zich uitwerken in onwenselijke situaties… Psychologisch en fysiek. En dat je bevoordeeld ‘niet weet’ wat je wilt doen, of zin in hebt.

Als je voortdurend als die lijntjes actief hebt lopen, kan het ook vermoeiend zijn. Echter… het is alleen vermoeiend omdat je een kracht hebt die je niet erkent EN zo ook niet efficient en naar keuze kan gebruiken.

EN… ik ben niet de enige… iedereen heeft deze capaciteit. Bij de een is ‘ie sterker dan bij de ander en het wordt NOG sterker aanwezig als het niet herkent wordt. Net als een kind dat niet de aandacht en de erkenning krijgt zodat het kan groeien of in ieder geval kan ZIJN.

Dus… Wat is daar eigenlijk cool aan…?

Dat is iets wat maar weinig mensen echt lijken te willen weten omdat ze het niet anders kunnen en willen zien dan een ‘klacht’ of iets wat ze niet willen hebben.

Al… lijkt dat tij ook wel te keren. Want veel mensen kunnen in tijden van verandering of een persoonlijke of maatschappelijke ‘crisis’ niet meer onder hun eigen krachten uit.

Wat is daar eigenlijk mooi aan…?

✨

Hoe ging ik dit in mijn voordeel gebruiken?

Het begon met andere informatie, de erkenning en en andere kijk op de zaak.

Niemand had mij dit ooit verteld dat ik hiertoe in staat was totdat men het er tijdens de Access seminars er over had.

“Ben jij een heler…?”

Het was alsof het licht aan ging! “OH WOW, dus dát doe ik heel mijn leven al! Kan ik dit veranderen?”

Ja, dat kan…

Eindelijk kon ik erkennen dat die vaardigheid buiten gewoon snel gaat, sneller dat dat mijn gedachten kunnen bevatten. Vaak had mijn lijf de klacht of die energie al opgezogen, gedupliceerd en vastgezet. *POOF* Bleh… Auw! Misselijk… Pijn! En ik maar denken dat het allemaal van mij was…

Gelukkig heb ik mezelf met simpele tools kunnen trainen om te herkennen wanneer dit gaande is en de auto-piloot te doorbreken, zodat ik bewust kan kiezen wat er mee te doen.

Nu zijn mijn lichaamsbewustzijn en weten twee van een handige ‘indicators’ als ik met anderen werk, om te weten wat er gaande is in andermans lichaam en psyche, zodat ik de klacht niet over hoef te nemen maar samen met de persoon bewust kan veranderen, naar eigen keuze.

✨

Heling is een bijeffect van bewustwording.

Iedereen kiest en iedereen creëert.

En… geen vraag om heling en meer bewustzijn = geen ‘heling’… en wellicht wel een bijdrage van mij 🙂

Nu is het vaak niet meer dan informatie die ik oppik = bewustzijn en lichaamsbewustzijn

“Ah, een beetje pijn daar… een beetje misselijkheid daar… een beetje depressie daar…”

Ik ben me er dus nog wel bewust van. Mijn lijf laat het maar al te goed merken en ik hoef het niet meer vast te zetten omdat ik weet hoe ik er mee om kan gaan.

Hoe wordt het beter dan dat?

merlijn wolsink

Bijvoorbeeld… ooit stond ik op het trein perron te wachten op mijn trein. Mijn bekkengebied begon te tintelen en te vernauwen, wat mijn hele lichaam op spanning zette. Een vreemd gevoel…

In plaats van in conclusie te gaan “Bah, ik voel me niet lekker” vroeg ik mijn lichaam: “Ok lichaam… wat is dit? Wat zijn we aan het doen?” Mijn oog viel meteen op een een paar mensen die samen met mij op het perron stonden.
Bewust van mijn ‘talent’ vroeg ik weer: “Zijn we onszelf aan het helen of al deze andere mensen?” De respons was: “al deze andere mensen”.

Hoe wist ik dat? Weten is sneller dan denken… Het was het eerste wat in me op kwam en het was ‘licht’. Die vraag creĂ«erde een opluchting, erkende wat er gaande was en draaide de klacht om in een capaciteit.

“Oh… da’s cool…”

Ik heb m’n lichaam bedankt voor de informatie, heb het gevraagd ermee te stoppen en om het los te laten. Meteen kwam mijn lijf weer tot rust en ik voelde al die ‘energie wolken’ mijn lichaam weer verlaten. “Ahh… ruimte… da’s beter!” Mijn lijf werd er ook blij van 🙂

En… Wat die mensen op het perron betreft: ik vraag me af hoeveel ‘pijn’, ‘ziekte’ en ongemakken van anderen zij bij zich dragen… en hoeveel energieĂ«n merkte ik nog meer op, die niet eens te definiĂ«ren zijn…?

✨

Sindsdien is die herkenning gaan groeien. Met elke interactie werd dit tastbaarder voor mij, en gemakkelijker te ‘beheersen’ en dat beheersen is nu eigenlijk niet eens meer nodig…

Ik ben, ik merk, ik ontvang energie en informatie. Daarvoor zijn we ‘ontworpen’ en met heel energie informatie veel hoef ik niet eens wat te doen.

Aan dat gemak en die hebben veel Access Tools, Bars en Lichaamswerk bijgedragen en mijn dagelijkse ‘werk’ om gewoon aanwezig te zijn.

✨

Ons bewustzijn en potentie is veel groter dan dat we ons bewust beseffen…
Onze capaciteit om anderen te ‘helen’ wordt vaak niet erkend, lijkt ons te over komen en blijft zodoende een onoplosbare ‘klacht’ als je het blijft onderdrukken.

Heling is ook erkennen en herkennen wat jouw capaciteiten zijn om te helen. Vaak gebeurt dit onbewust zodat je er geen controle over lijkt te hebben.

Dat geldt voor je interactie met personen, lichamen en simpelweg met ENERGIE

✨

Energie is onze eerste ‘taal’.

Energie is wat we uitzenden en ontvangen voor een fysieke interactie, als er ĂĽberhaupt een fysieke interactie is.

Onze kracht om te ‘helen’, energie te transformeren en faciliteren is onmetelijk en Magisch.

Hoe zou het zijn om die kracht te gebruiken?

Dat betekent niet dat je ‘anderen moet gaan helen’. Het gaat er meer om dat je erkent wat je kan wel wellicht 24/7 doet en bent zonder dat je het door hebt.

En dat we allemaal energie transformators zijn.

Magiërs

✨

Op straat ontvang ik ook allerlei informatie… of via social media, of via de tv, of in een ruimte vol met mensen, of… eigenlijk van alles en iedereen.

Vroeger werd ik dus een soort bommetje van alle energie, informatie en indrukken die ik van anderen tot me nam opsloeg. Dat was ik gewend en deed ik zonder dat ik het door had en mijn lijf ging zich ernaar gedragen zonder dat ik daar vat op leek te hebben.

Herkenbaar…?

Ik kan wel doorlopend de hele wereld lopen proberen ‘te helen’, echter als al die andere personen zelf niet beseffen wat er gaande is, zullen ze die klachten onbewust blijven creĂ«ren en in stand houden. Dan is het als water naar de zee dragen…

Het liet mee eerst een beetje met een gevoel van machteloosheid achter…

“Als ik dit allemaal merk… dan moet ik daar toch iets mee kunnen?”

Voorbij aan het ‘overnemen’ van energie… is de bijdrage die je bent en kan zijn. De transformator. De MagiĂ«r. Dat kan eigenlijk alleen als je bereid bent om open te zijn, wĂ©l de sensaties te hebben die je merkt…

Wat is er DAN mogelijk als je erkent dat je een lopende, levende energie transformator bent…?

✨

Vaak is de ‘bijdrage’ die ik kan zijn, aan iets of iemand, ook niet rationeel te bevatten. Ik kan wĂ©l weten DAT ik iets bijgedragen of getransformeerd heb.

Als ik de energie niet ‘op-pot’ kan ik de lading en ervan veranderen, ik noem het ook wel laten versmelten… in ruimte.

EN… nu shift en verander ik meestal simpelweg de energie van wat ik wĂ©l kan veranderen. Dat zie ik meer als mijn bijdrage aan bewustzijn en de evolutie.

IEDEREEN heeft eigen keuze. En als ze ‘toevallig’ in mijn buurt komen, of een filmpje van mij tegenkomen… tja… wat is er dan mogelijk? Als het bewustzijn op aarde zich meer en meer ontluikt… Waar hebben zij om gevraagd…?

Zonder het idee dat ik ook maar IEMAND moet of hoef te veranderen is het is meer:

“Welke energie kan ik bijdragen of ZIJN voor deze persoon?” of “voor deze situatie.?’

Die VRAAG haalt die energie al omhoog.

Wat als we allemaal die kracht hebben?

✨

Ik kan zeggen dat dit een van de meest voorname dingen is die ik faciliteer tijdens sessies en trainingen want heel veel mensen die zichzelf geen ‘heler’ achten struggelen met deze capaciteiten in het dagelijks leven. Het is namelijk niet iets wat je uit kan zetten… erkenning en herkenning scheppen de ruimte voor een nieuwe keuze en omgang met wat je kan en wat je er wel en niet mee doet!

Hoe bewuster je bent en erkent waar je toe in staat bent, hoe magischer het leven wordt…

Wie had dat gedacht…?

Wat is er nog meer mogelijk?

✨

Hoe zou het zijn om jouw talenten in je voordeel te gebruiken… in plaats van in je nadeel?

Ik bedoel… als je ze toch ‘hebt’ of BENT…

Wat weet jij? ?✨

#bewustzijniscool

 

Lees meer Blogs hier!

Download hier de Magische Inspiratie Vragen!

Disclaimer: Ik ben geen arts of dokter, meer een ervaringsdeskundige en facilitator die een andere mogelijkheid presenteert om op dit vlak meer bewustzijn te brengen voor iedereen die er meer van wil weten 🙂