Maart 2018

Hoe zou het zijn als jij de RUIMTE die je bent… werkelijk, erkent, bent en leeft?

Waarin jouw toekomst open is? En alles mogelijk is…?
Waar vanuit je alles kan kiezen om te doen of zijn…?

Lijkt dat een sprookje…?
Of eigenlijk diep van binnen – of oneindig wetend – als jouw realiteit…?
De realiteit die het avontuur van creatie is…?

Volgende week geef ik weer de Access Foundation Class. 

Eerlijk gezegd, vroeg ik me af: “wat zal ik schrijven in aanloop naar deze class…?” of eerder “zal ik nog wat schrijven in aanloop naar deze class…?” ?

“Wat heb ik werkelijk te delen…?”

Tja…

Het is toch eigenlijk wel gebruikelijk dat je in aanloop van een welke Class of programma dan ook enthousiasmerende en inspirerende stukken tekst schrijft, lappen success verhalen met testimonials deelt over wat anderen allemaal gecreëerd hebben na classes met mij, over hoe ‘fantastisch’ ik wel niet ben als facilitator ?

Laten we eerlijk zijn, het is een heersende energie om succesverhalen te delen, gebaseerd op wat er ‘gebeurt’ voor zoveel personen na een sessie of class.

“Dat is wel zo inspirerend en uitnodigend voor andere potentiële deelnemers en geïnteresseerde kiezers. En om de mensen warm te maken en warm te houden voor de mogelijkheden…”

Interessante gedachte… 

Natuurlijk is het inspirerend! Ik zou deze 4 dagen intensieve, ronduit magische training niet geven als ik niet in de Access Tools geloofde, omdat ik WEET wat ze mogelijk maken.

En deze keer, ben ik zelf ANDERS…

Normaliter ben ik mega bruisend voor een nieuwe class of lancering en nog steeds heb ik veel zin in mijn Foundation Class de komende week…

Het is al eventjes wat ‘stiller’ rondom mij…

Zal ik gewoon eens even delen wat er werkelijk gaande is?

Foto door JoukeIMP

Soms gaat de RUIMTE die er ontstaat in mijn wereld ver voorbij aan ALLES wat ik kan bevatten.

Zo vaak hoor ik “Jou gaat alles altijd zo gemakkelijk af!”

Dan glimlach ik en denk ik “je moest eens weten” ?

Naast alles wat er verandert voor iedereen die ik ontvang in sessies, classes en programma’s, blijft ook mijn eigen leven dynamisch veranderen.

Ik ben verre van perfect en ik ‘leer’ van elke keuze. 
Ik wil doorgroeien in mijn eigen leven en veel bijdragen aan de evolutie weer iedereen deel van uit maakt.

Sterker nog, ik kan niet anders…

Elke keuze maakt bewust

Elke keuze creëert

Mijn persoonlijke leven is sinds de 7 dagen in Costa Rica in oktober 2017 TOTAAL anders… zo anders dat ik zelf een nieuwe manier van creëren aan het ontdekken ben…

Access Consciousness™ brengt verandering, VEEL verandering en SNEL… en vaak veel meer dan waar je jezelf op kan voorbereiden.

Zoals Dr. Dain Heer ook al jaren zegt…

VERANDERING het is eigenlijk ALTIJD ANDERS dan dat ik kan bedenken.
En het komt zoals het komt.

Dat wist ik al heel snel, na mijn eerste Access Classes ruim 6 jaar geleden

Ik kwam er achter wat de onvoorspelbare uitwerking van keuzes kunnen zijn… en dat ik altijd de energie al merkt en ergens wel ‘weet’ wat mijn keuzes gaan creëren…

onmiddellijk en later… 

en dat ik bepaalde keuzes zeker kan of zelf moet maken, ook als het ‘spannend’ is… en dat ik kan creëren met en ALS de verandering in plaats van dat het mij beheerst.


TOEN

Ik was toen net begonnen met ondernemen. Kort nadat ik Access tegen kwam en de Bars en Foundation Class gedaan had stopte ik met mijn baan in het theater om Access Classes te organiseren in Nederland en om voor Access Consciousness te werken.

Mijn eigen business kon mij financieel nog niet dragen. “Gooi het kind niet met het badwater weg. Wat als de Access Tools een toevoeging aan alles kunnen zijn, en niet je huidige leven en werk hoeven te verplaatsen?” hoorde ik daarna ik elke Access business training…

Slimme keuze van mij ? Wat was daar goed aan?

De tools maakte mij zo ongelofelijk veel gelukkiger met mijzelf en de wereld, het was als thuiskomen bij MIJ, dus… “Waarom zou ik het niet kiezen…?”

Nu kwam eigenlijk echt alles op mij neer en moest ik er wel voor gaan, ook al wist ik nog maar weinig van het praktische ‘hoe en wat’ van het hebben van een business. Ik deed wat ik kon… en ging door.

Meermaals was ik na het volgen van een Access Class even helemaal ‘de weg kwijt’, viel de structuur van mijn leven uit elkaar, was mijn wereld door elkaar geschud en was ik even een periode minder productief. Mijn lijf leek ‘van slag’ en ik maakte me zorgen over geld.

Tegelijkertijd waren er zoveel mogelijkheden dat het me vaak overdonderde omdat er weer iets nieuws was dat ik nog zijn, doen en kiezen EN zo vaak was ik hopeloos gefrustreerd en ‘wist ik niet’ wat te doen of kiezen.

Ik was duidelijk nog VEEL meer afgestemd op hoe deze realiteit omgaat met verandering. Het ‘negatieve’ effect en de ‘bijwerkingen’ van bewustzijn en dat het vaak alleen met drama, moeilijkheden en gedoe kan komen ? of dat een onverwacht resultaat ‘verkeerd’ was of ‘niet wat ik bedoeld had’, terwijl… het altijd gewoon weer NIEUWE mogelijkheden waren.

“Wat nu…? Wat is er nog meer mogelijk…?” 

En toch WIST IK  dat bewustwording en het willen creëren op aarde me MEER zou brengen dan dat ik voor mogelijk hield…

“Heb ik het nu makkelijk? Nee…” Ik kon kiezen te blijven struggelen en mezelf te verschuilen in on-bewustzijn of slachtofferschap, of ik kon het avontuur aan gaan en deze vragen blijven gebruiken:

“Als ik dit kies… wat gaat het creëren…?” 

Verruimt dat? Of trek het samen? Is het spannend? Of is het niet de ‘juiste’ keuze voor mij…?

“Wat weet ik…?”

Ik wist dat ik mijn eerste super transformerende 7 dagen Access event pas moest kiezen als ik er ‘klaar’ voor was… 

“Ben je ooit ergens ‘klaar’ voor?” Kan je je afvragen… Je kan het tenslotte kiezen, als je het kiest…

Ik bedoel eigenlijk dat het leven dat ik creëer en tot nu toe gecreëerd heb, ook de veranderingen zou kunnen ondersteunen, zonder gedoe of stress, maar met gemak, ruimte en vanuit creatie. Dat ik me niet zorgen zou hoeven maken over mijn business, geld, mijn lijf, een dak boven mijn eigen hoofd etc…

om ook even zelf echt helemaal de controle los te kunnen laten…

Om te ‘vergeten’ wie ik daarvoor was in plaats van de voor mij bekende autopiloot in stand te blijven houden… met een open liggende toekomst waarin weinig tot niets bepaald is…


NU

Ruim zes jaar verder heb ik een leven en business gecreëerd dat ook grotendeels zonder mijn directe acties kan draaien en groeien.

Ik heb de vragen gesteld en de energie gevolgd, vaak ook dingen express wel en niet gekozen, want er is ZO ONTZETTEND VEEL om te kiezen…

Geld is er nu altijd, ‘deze realiteit’ is geen vijand meer die ik hoef te ontlopen om alleen maar ‘voorbij deze realiteit’ te creëren, en het kan juist bijdragen aan mij, aan mijn lichaam en de toekomst.

OMG… wat ben ik dankbaar, voor de personen waarmee ik in mijn business werk, voor de Access Tools en… voor de keuzes die ik gemaakt heb.

Hoe wordt het nog beter dan dat?

VERANDERING is doorlopend… of dat ik nou de keuze voor verandering initieer… of niet… dan ‘gebeurt’ het vanzelf ? het Universum staat achter mij

Mijn ‘fundering’ blijft veranderen en krijgt met name meer ruimte voor mogelijkheden en ware, eigen keuzes.

Hoe meer ik kies voor verandering, des te dynamischer het doorwerkt in mijn hele leven. Inclusief alle praktische elementen, die ook feilloos laten zien wat er wel en niet werkt bij de nieuwe keuzes die ik maak…

In Costa Rica en Australië – oktober tot december 2017 – heb ik een paar heel sterk bepalende energieën, gedachten, ideeën en gewoontes veranderd.

Definities over wie of wat ik was, dacht te zijn en moest zijn…
Overtuigen waar ik zelf in gevangen zat – bewust en onbewust…
Gewoonten over naar wie ik wel of niet luisterde…
En het idee – of de leugen – dat ik vaak geen idee heb wat ik nou eigenlijk aan het doen ben…

Dat zeg ik niet om het zwaar te maken, maar gewoon om dat het zo is.

Ik heb ze erkend, ontvangen en veranderd of vrij gelaten.

Ook waren er meerdere momenten van ENORM BESEF die een enorm effect hadden op mijn hele werkelijkheid.

“Is thinking you are an airhead a nice pretense you started believing to make yourself not KNOW…?” vroeg Gary Douglas

Bingo. Dat was ik inderdaad gaan geloven. Ooit had het me gediend, nu maakt het me dom.

“If you wouldn’t be able to grasp ‘it’… from what space could you create, choose and receive…?” was de uitnodiging van Dr. Dain Heer om voorbij te gaan aan hoe ik mezelf beperkte met controle en beheersing en het willen aansturen van van mijn team en mijn werkelijkheid.

Er waren nog veel meer andere ronduit briljante vragen inzichten die zo de spijker op mijn kop sloegen de afgelopen maanden.

Ik had even ECHT totaal geen referentiekader meer voor hoe en wie ik ben en op welke manier ik werk.

VREEMD om ‘geen controle’ te hebben door ergens aan vast te houden en tegelijkertijd wel ALLE KEUZE

IS het ANDERS… Ik ben anders… de hele energie van mijn leven is zo ONDEFINIEERBAAR… 

Is dit eigenlijk wellicht juist waar bewust creëren over gaat…?
Het avontuur van creëren…?
Vanuit RUIMTE en mogelijkheden in plaats van dichtheid, oordelen en beperking…?

“Als je geen verleden had, wie ben je vandaag?
Welke toekomst wil en kan jij creëren…?”

Deze ruimte is mij zeker niet onbekend… ik weet dat ‘ruimte’ na het loslaten van een gewoonte of oud patroon heel vaak opgevat wordt als ‘leegte’. Daar ben ik inmiddels zelfs best comfortabel mee.

De doorwerking was wel wat bijzonder…

De manier waarop ik dingen deed, klopt NU niet meer.
Met name teksten schrijven en kostte me zelfs moeite.
Laat staan iets in woorden vatten om te bloggen, marketen of te inspireren, of om met nieuwe content te komen.

“Welke woorden matchen die nieuwe ruimte die ‘opeens’ ontstaan was…? En alles wat ondertussen ook weer verder verandert?”

Wat is daar goed aan…?

Ik ben gaan schrijven, schrijven, schrijven om de energie in woorden te zetten…

En… zonder de nodige filters is alles opeens heel scherp en helder…

ALLES was en IS daar – Oog in oog met de mogelijkheden, de beperkingen, het bewustzijn, het on-bewustzijn… wat ik in het verleden gekozen heb en wat ik absoluut niet meer wilde kiezen… hetgeen eens zo ver weg leek en nu op eens pal voor mijn neus was… ?

“Huh…? HALLO! WOW… Wat ga ik NU kiezen…?”

En als je de energie verandert, verandert ook de FYSIEKE werkelijkheid. 

En tegelijkertijd heb ik ook mijn lichaam en een business die doorloopt…

Ook mijn lijf heeft intense veranderingen gehad die eigenlijk alleen maar beter uitgewerkt zijn dan dat ik kon bedenken… het shift en verandert mee met mij.

Kon ik exact voorspellen doe dat zou gebeuren? – Nee

Wist ik dat er het een en ander naar boven zou komen en dat ik er dan mee aan de slag zou kunnen? – Ja

Ondertussen ben ik ook NET verhuisd, wordt mijn 6 jaar business opnieuw organiseerd en samengebracht in nieuwe systemen, wordt er een nieuwe website gemaakt, heb ik mijn blindedarm laten verwijderen omdat ook dat zo klopte – heb ik die nog nodig? – en OOK mogelijk is om te kiezen en…

ik heb er meer VREDE mee dan ooit. 

Ik heb nauwelijks STRESS gehad of me zorgen gemaakt.

Ook dat is nieuw

OMG wat een geschenk

een leven dat mij ondersteund en verder laat groeien, voorbij aan controle

Al die verandering hebben zich WEL af en toe geuit in frustratie en primair gedrag, samen met wat opbouwende sputterende potentie… Omdat het niet snel genoeg gaat naar mijn zin en ik het nog steeds liever gisteren wil dan vandaag… omdat ik me heel de tijd op ‘nieuwe grond’ begeef en nieuwe mogelijkheden bekijk, aftast en kies of niet kies… er achter kom dat ik zoveel nog niet verkend heb… en ik daarnaast ook nog bereikbaar en beschikbaar ben voor mensen, clienten, deelnemers en mijn team van momenteel 7 personen…

De praktische werkelijkheid die mij uitdaagt om NOG MEER in de vraag te blijven en echt te weten wat IK weet… 

Een creator staat niet stil, en het vuur gaan AAN als de energie of doorgang stagneert.

‘Groeipijnen…? Interessant, interessant, interessant…’ ?
Hoe wordt het nog beter dan dat?
Wat kan ik anders doen of zijn?
Hoeveel meer gemak kan ik hiermee hebben?
Weer terugkomend op de vraag “wat zal ik schrijven in aanloop naar deze Foundation Class…? 

“Merlijn, die Access Facilitator…” Ik ben niet meer wie ik was ?

“Verwachten mensen nog een bepaald beeld van mij?
Een bepaalde benadering of inspirerende woorden?
Een leuk filmpje met een lieve glimlach en zachtaardige blik…?
Een bepaalde aanwezigheid in plaats van de mega ongedefinieerde space van de afgelopen maanden?
Enthousiaste berichten over de Foundation Class en wat het allemaal creëert en kan creëren?”

Bijzondere energie…

Natuurlijk is dat ook allemaal heel erg tof en OMG wat een waanzinnige berichten krijg ik nog elke dag van Foundation deelnemers en sterker nog… ik zie ze elke dag creëren. Volop op Facebook ? en het is niet te missen.

De Access Facebook pagina’s zijn een groot toonbeeld van zoveel mensen aan wie ik heb mogen bijdragen tijdens een Bars Class, Foundation Class of online programma’s. Zoveel eerste echte kennismakingen met Access heb ik gecreëerd en mogen creëren.

Eerst dacht ik

“ach, ja het valt wel mee, waarom zou ik dat noemen?
Draagt het wel bij? bla bla

Gaat dan dan weer competitie en autoriteits-ideeën creëren? bla bla
“Kijk eens wat ik gedaan heb” bla bla
Nodigt dit wel of niet uit tot het wel bekende ‘mijn class is groter of kleiner dan de jouwe’ syndroom? bla bla
Wat zal ik eens laten zien? Bla bla
Ik werk met die en niet met die, bla bla…” 

even leek het allemaal BLA BLA

Totdat ik besefte… 

“ok, voorbij aan separatie en de leugens die het idee van competitie in stand houden…

OMG hoe MACHTIG is dit?!?” 

Zoveel personen stappen ECHT in het avontuur van creatie en creëren zelfs een Access business! Voor zichzelf en anderen!

En als het geen Access business is, gebruiken ze de tools, sessies en classes hoe dan ook voor eigen leven, lichaam, business en bewustzijn!

Al is het maar EEN keuze… of EEN tool…

IEDEREEN CREËERT mee aan een nieuwe FUNDERING van de wereld waar we in leven… op hun eigen manier…

Vroeg of laat vindt bewustzijn als kruipolie z’n weg, en het gaat waar het kan gaan in de grond van onze werkelijkheid…

Hoe wordt het nog beter dan dat?

Het veranderen van jouw fundering lijkt ALTIJD heerlijk, leuk en speels en spannend en dat kan het zeker zijn als je kiest om het zo te benaderen.

Sterker nog, het leven wordt eigenlijk altijd beter… En is het niet meteen zo is of ‘voelt’, dan wel op de lange termijn… ALS je de tools gebruikt.

Daar zijn ze voor, de Access Tools. Om ze te gebruiken en te Zijn.

Om te weten en te herkennen wat je weet en dat je weet…
Om jouw keuze te laten creëren…
Om te worden wat je al lang bent…
Om de oordelen die je dacht te zijn en hebben te ont-kiezen…
en om ook oneindig te ontvangen wat er nog meer mogelijk is dat je nog niet eerder kon bedenken of kon ontvangen…

Foundation zit er VOL mee. Die Tools en het magische lichaamswerk, dat me blijft verbazen. ALS je de tools en processen gebruikt.

Nog steeds zijn dit de tools waar ik zelf met meeste op terug grijp, om te gebruiken en om te ZIJN

met mijzelf, met anderen, mijn keuzes en creatie, mijn lichaam, tijdens classes, met geld, business, seks en relaties… noem maar op….

BEWUSTWORDING is MACHTIG PRACHTIG

EN… het kan ook MEGA VREEMD en ONCOMFORTABEL ZIJN

Want wat is er allemaal nog meer mogelijk dan wat je nu als jouw leven hebt…?
Voorbij aan dat fundament, dat je gewend bent…?
Voorbij aan wat je als jezelf gemaakt hebt voor en door anderen…?

Ik kan je vertellen… als je eenmaal kiest voor verandering, creatie, bewustzijn of bewustwording…

ALS het licht AAN is… 

is het aan.

dan WEET je…

en kan je niet meer ont-weten en je weten ook niet meer ontkennen…

Al zal je nog al te vaak ‘angst’ ‘twijfel’ of hetgeen, waar je hoofd nog meer aan gewend is, je leven in toveren…

Al zal je nog vaker door elkaar halen wat wel of niet van jouw is op dat moment…
“Is dit oordeel nou van mij? Of is dit oordeel nou van hem, of haar?” 


WIL JE WERKELIJK WETEN WAT JE WEET?

Wil je werkelijk ontvangen…? Ook al schreeuw je het nu van de daken…?

Wil je zo gewaar zijn als je zou kunnen zijn…? Al kan het eerst even pijn doen omdat je gewaar zijn altijd in pijn verdraaid hebt…?

Wil je werkelijk creëren met jouw lijf, in plaats van superieur te zijn over jouw lijf of om jouw lijf jouw keuzes te laten bepalen…?

Ook als het oneindig IS… ?

Ook als er geen einde aan zit of komt en nooit zal stoppen…?
Die keuze, die mogelijkheden, die vragen, die bijdrage die je bent en kan ontvangen…?
En als het avontuur van creatie zich zal blijven ontwikkelen en uitbreiden?

Ook als jij oneindig BENT?

Met jouw doorlopende keuzes…?
en de uitdagingen van deze wereld…
die in plaats van een blokkade een inspiratie kunnen gaan zijn…?

Ook als je er achter komt hoe hilarisch deze wereld is? 

Hoe anders jij bent? En hoe eigenaardig andere mensen, jouw familie en vrienden zijn?

Ook als je gaat merken dat de personen die eerst je ‘vrienden’ waren of een vriendelijk persoon, je op eens de rug toekeren, leugens en onwaarheden die ‘hun waarheden’ zijn over je gaan verkondigen, of uit jouw leven verdwijnen…?

Ook als je er achter komt dat de personen die je op afstand hield, werkelijk zoveel meer om je geven en voor jou willen zijn dan dat jij je kon voorstellen en wilde ontvangen?

Ook als je werkelijk oog in oog staat met wat anderen kiezen? 

Kiezen te doen EN kiezen om te zijn…?
En daarmee oog in oog met

JOU – JIJ 

en ALLES wat jij kan doen en zijn…

“Wat kies ik?” 

VERANDERING… is nooit hoe je denkt dat het gaat zijn.

Het universum en bewustzijn zullen je de MOGELIJKHEDEN bijna altijd ZONDER TASTBARE CONCLUSIE presenteren…

omdat je het waarschijnlijk in DIT leven nog niet gekozen hebt…

En… iets wat dat je WEL zal herkennen…

Vederlicht of super vol en intens

Om er achter te komen dat wanneer ‘je geen idee hebt’… en je voorbij gaat aan de leugens die je er over hebt aangenomen…

je eigenlijk… altijd… WEET 

en je een hele andere werkelijkheid en toekomst zal creëren…

WAT IS JOUW FUNDERING NU?

Kijk om je heen… Alles wat jouw huidige werkelijkheid omvat…
Jouw lichaam, geld, relaties en creaties…

WAT is het avontuur van creëren wat ik kan kiezen?”

Welke toekomst…?
Een leven dat jou inspireert voorbij aan al jouw verwachtingen?
Wat zijn de oneindige mogelijkheden…?

Is het nu de tijd? 
Ps: En het geestige is, het hoeft allemaal niets zwaars te betekenen ?
Ps2: En… Bewustwording is niet iedereens prioriteit… wat als je niet alles hoeft te delen met anderen? Just for you, just for fun ?

The post VERANDERING is nooit zoals je denkt dat het gaat zijn appeared first on Merlijn Wolsink.